LIEFDE & LEVEN

Tik Tok

‘Sick With It Crew Drop’… coole moves maken en je zonnebril op je neus laten vallen. Dit is een Tik Tok-dansje dat m’n meiden supergraag doen. Niet alleen dansen, maar ook hard zingen. Zo ook laatst op weg naar school. We wonen dichtbij en kunnen er dus lopend naar toe. De meisjes beginnen te zingen en blijven als een platenspeler hangen bij het woord banana. Het begint netjes “Banana, banana, panana, panana”, maar dan springen ze opeens over op “punani, punani, punani!’ Met het schaamrood op m’n kaken heb ik op het schoolplein toch maar even snel uitgelegd wat het woord betekent. 

#uitlegheefthetwoordalleenmaarinteressantergemaakt
#hebikweer

Met een tentje naar Texel

Vlak nadat ik gescheiden was van de vader van m’n kinderen, nam ik de kinderen mee naar Texel. Ik zag het helemaal zitten. Dit kan ik. Samen met de meisjes weg. Had zelf geen tent, dus de buuf bood heel lief aan om haar ruime 3-persoonstent te lenen. Eenmaal aangekomen in Den Burg, ging ik heel optimistisch aan de slag met het opzetten van de tent. Uiteraard alleen. Kids hadden het koud en zaten in de auto. Ik haalde de tent uit de zak. Had serieus nog nooit zo’n klein koepeltentje gezien. Daarnaast waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Elke nacht moest ik er een paar keer uit om de haringen weer goed vast te zetten en zat ik ’s avonds van ellende met laptop op schoot in het wc-huisje. Meisjes sliepen en er was verder geen voortent om in te zitten.

#nooitmeermetdetent
#hebikweer

Knutselopdracht

M’n jongste dochter kwam onlangs trots thuis en zei ‘kijk eens mam wat ik heb gemaakt’?! Uhm tsja… wat moet je bij het zien van zulke suggestieve objecten nou zeggen? Zouden ze nu al met biografie bezig zijn? Heb toen toch maar gevraagd naar de opdracht die ze hadden meegekregen. M’n jongste dochter: “kikkervisjes en zeehonden knutselen”.

#mamaheefteenziekegeest
#hebikweer