Sanne heeft autopanne. Oh jee, geen wc.

M’n auto had net een kostbare onderhoudsbeurt gehad bij de garage. M’n auto kon er dus weer een aantal jaar tegenaan. Tenminste, dat zou je denken. Onlangs ging ik vol goede moed een vriendin ophalen uit het ziekenhuis. Ze had net een flinke operatie gehad en m’n enige opdracht was om haar veilig thuis te brengen. Ondertussen op de A2 – helemaal links rijdend – voel ik dat m’n motor begint te haperen. En ja hoor, het lampje van m’n motor begint te knipperen en gas geven zit er niet meer bij. Vervolgens knipperlicht naar rechts en richting vluchtstrook gaan rijden. Eenmaal op de vluchtstrook dacht ik het juiste te doen door naar een veilige plek te gaan rijden. Hoe stom kon ik zijn?! Een veilige plek betekent dat de ANWB je vervolgens als laatste helpt, je staat per slot van rekening toch veilig. Ik had gewoon op de vluchtstrook moeten blijven, vriendin met flinke oorlogswond uit de auto moeten dragen en achter vangrail moeten plaatsen.. het duurt dan slechts 20 minuten. Nu duurde het maar liefst 1,5 uur. Sta je daar op een landweggetje, vriendin met oorlogswond inmiddels opgehaald door haar man en ik blijf in m’n eentje achter. Uiteraard geen wc in de buurt. Toen maar gekeken waar ik beetje ongezien m’n behoefte kon doen. Dat werd een boom naast een sloot en een fietspad waar om de minuut fietsers voorbij kwamen. Ok, ik moet echt. Heel snel. Dat lukt me wel. Toen de ANWB er uiteindelijk was, gaf hij me de keus om nu weggesleept te worden of hem de kans te geven de auto te repareren. Ik had het volste vertrouwen in de man, maar een uur later kwam hij tot de conclusie dat dit hem niet ging lukken. M’n auto moest toch weggesleept worden. Het was net spitsuur, dus het kon nog wel even duren voordat de berger er was. Dat duurde wederom een uur. Bijna 4 uur later was m’n auto weggesleept naar de garage waar deze net een flinke beurt had gekregen. Uiteindelijke kosten € 3.000,-
#hebikweer
#altijdopdevluchtstrookstoppen
#altijddoekjesbijjehebben
#ikhadvanaldatgeldeennieuwetweedehandskunnenkopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *